[vc_row][vc_column][vc_column_text]SHAH ALAM 9 Mac – Program taklimat berkaitan Satu Ancaman Akidah telah berlangsung dengan jayanya anjuran Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) hari ini.

Program ini dihadiri oleh Ahli Dewan Undangan Negeri Selangor dan Pengurusan Tertinggi MAIS.

Program selama setengah hari ini bertujuan memberi kefahaman dan pendedahan kepada peserta tentang ancaman akidah di kalangan umat Islam kini.

Sebanyak dua pembentangan kertas kerja dalam program ini antaranya adalah ‘Fatwa Tentang Fahaman Syiah’ yang disampaikan oleh Dato Seri Utama Diraja Mufti Selangor dan ‘Ancaman Syiah di Negeri Selangor’ turut dibentangkan oleh wakil Polis Diraja Malaysia.

Semoga program ini dapat memberi pendedahan kepada masyarakat tentang bahayanya ancaman akidah di kalangan umat Islam kini.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image image=”2976″ img_size=”full” onclick=”img_link_large”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image image=”2977″ img_size=”full” onclick=”img_link_large”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

MAIS | Majlis Agama Islam Selangor