[vc_row][vc_column][vc_column_text]SHAH ALAM 26 Februari – Bengkel Perbincangan Penyediaan Panduan Hasil Muzakarah berkaitan hukum sambutan perayaan dan upacara kematian bukan Islam di kalangan masyarakat Islam (Masyarakat Cina) telah diadakan pada 26- 27 Februari 2022.

Bengkel dilaksanakan bertujuan untuk mendapatkan dan perincian menghasilkan satu panduan yang lengkap bagi menjelaskan upacara sambutan yang melibatkan perayaan, adat, budaya, amalan dan tradisi, serta upacara kematian masyarakat bukan Islam kepada masyarakat Islam.

Bengkel telah dikendalikan oleh Prof Madya Dr. Khadiyah Khambali @ Hambali Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Hal Ehwal Muallaf (JHEM) MAIS dan dihadiri oleh Puan Nurhani Salwa bin Jamaluddin, Timbalan Setiausaha MAIS dan beberapa wakil organisasi yang berkaitan.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image image=”7215″ img_size=”full” onclick=”img_link_large”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image image=”7216″ img_size=”full” onclick=”img_link_large”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

MAIS | Majlis Agama Islam Selangor