BAITUL EHSAN JUARA KESELURUHAN PROGRAM KARNIVAL SUKAN PUSAT TAHUN 2023

BAITUL EHSAN JUARA KESELURUHAN PROGRAM KARNIVAL SUKAN PUSAT TAHUN 2023

383964581 697027379009131 809429332425166090 n
SABAK BERNAM, 27 September 2023 – Pusat Perlindungan Wanita Baitul Ehsan MAIS telah menganjurkan Karnival Sukan Baitul Ehsan 2023 bersama 3 rumah pemulihan riqab iaitu Raudhatus Sakinah, Rumah Puteri Arafiah dan Pusat Pemulihan Dar Assaadah Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.
 
Majlis perasmian penutup karnival sukan Baitul Ehsan ini telah disempurnakan oleh Yang Berbahagia Prof Madya Dr. Salasiah binti Hanin Hamjah, Peneraju Kluster Penyelidikan Warisan dan Masyarakat Madani, Pusat Idea UKM merangkap Ahli Jawatankuasa Riqab Negeri Selangor.
 
Sebanyak 3 acara telah dipertandingkan iaitu pertandingan Bola Tampar (bergu), ping piong (perseorangan & bergu) dan karom (bergu). Seramai 54 orang pelatih telah turut serta dalam acara yang dipertandingkan hari ini.
Antara objektif utama program karnival sukan pusat ini adalah meningkatkan moral pelatih sepanjang tempoh pemulihan dan merapatkan silaturahim di antara Rumah Pemulihan Majlis dengan Rumah Pemulihan Riqab yang lain.
 
Selain itu ia merupakan pemangkin pembangunan modal insan yang cemerlang selaras dengan aspirasi MAIS untuk membangun dan melaksanakan program syiar Islam yang berimpak tinggi serta dijadikan contoh oleh organisasi Islam yang lain.
 
Majlis karnival sukan ini juga turut dihadiri oleh Ustsz Suhaimi bin Ismail, Pengarah Pembangunan Sosial MAIS, Puan Nazatushima binti Osman Penguasa Pusat Perlindungan Wanita Baitul Ehsan, Puan Siti Noorasmah binti Hamzah Pengurus Rumah Puteri Arafiah, Puan Nur Baidura binti Baharudin, Pengurus Raudhatus Sakinah dan Puan Nor Azlin binti Abu Mansor Pengetua Dar Assaadah serta 14 orang wakil agensi kerajaan yang turut serta meraikan majlis perasmian penutup karnival Sukan Baitul Ehsan 2023.

Add Your Heading Text Here

MAIS | Majlis Agama Islam Selangor